BIOCRO COROTRANS je biorazgradivo sredstvo koje pretvara koroziju u postojanu crno-crvenu površinu hematita (Fe2O3) i magnetita (Fe3O4). Djeluje tako da stvara neutralni sloj između metala I zraka, gdje stabilizira I tvori jaku vezu s prvotnim metalom – domaći proizvod.

BIOCRO COROTRANS je proizveden na bazi vode što je veoma važno za proces. Voda je putujući agens za kemikalije da mogu prodrijeti u poroznu koroziju (za razliku od otopina ili premaza koji djeluju samo na površini korozije).

BIOCRO COROTRANS nije štetan za organizam Daphnia magna, niti za bakterije aktivnog mulja.Nije otrovan niti zapaljiv I nema korodirajuća svojsva.

Test toksičnosti na organizam Daphnia magna CE50, 48h > 100 mg/l.    HRN EN ISO 6341
Test toksičnosti na bakterije aktivnog mulja CE50, 3h > 100 mg/l.       HRN EN ISO 8192
Iz odnosa BKP5/KPK = 24,5% ( u roku od pet dana), proizvod bi bio 100% biorazgradiv za cca 20 dana. (dozvoljen maximum 28 dana).
Ph vrijednost 1% vodene otopine pri temperature od 20°C iznosi 4,50.
Razređuje se I ispire hladnom vodom.

KAKO PRIMJENITI BIOCRO COROTRANS

BIOCRO COROTRANS se jednostavno nanese na mokre ili suhe površine, četkom, valjkom, umakanjem ili prskanjem i u kemijskoj reakciji sa hrđom stvara stabilnu površinu crno-crvene boje željeznog hematita ili magnetita. Ovisno o uvjetima okoline, vrijeme reakcije tj. zaustavljanje procesa korozije i pretvaranje hrđe bit će u roku max. 24 sata. Provedbom tog procesa onemogućeno je obnavljanje procesa korozije i stvaranje novih naslaga hrđe.

Materijali koji se tretiraju trebaju biti čisti od ulja, masti, soli, eventualnih kemikalija kojima je površina tretirana, deterdženata da bi se vodenoj otopini COROTRANS-a omogućio slobodan prodor kroz korodiranu površinu radi efikasnijeg djelovanja.Također, prije upotrebe sredstva, žičanom četkom otkloniti lako otklonivu ljuskastu hrđu.Tako pripremljene korodirane dijelove tretirati otopinom COROTRANS-a pripremljenom mješanjem 70% BIOCRO COROTRANS-a i 30% čiste vode. Zavisi od vanjske temperature ( ako se kreće cca 20-30°C) nakon prvog tretmana ( 2-3 sata) potrebno je sa čistom vodom poprskati u vidu magle tretiranu površinu da bi se proizvod bolje penetrirao u površinu koju tretira. Nakon prskanja vodom (ponovo za 2-3) sata površinu tretirati koncentriranom otopinom COROTRANS-a. Ukoliko ne želite bojom naknadno zaštiti površinu predlažemo da je još jednom tretirate sa BIOCRO COROTRANSOM nakon 24 sata..

Proces pretvaranja potpuno je završen u roku max. 24 sata kada čitava površina dobije indigo boju.

Metalne površine tretirane BIOCRO COROTRANS-om mogu ostati tako tretirane  ili se mogu premazati konvencionalnim zaštitama i bojama za metale po izboru. Prije nanošenja premaza na tretiranu površinu poželjno ju je očistiti /odprašiti ili isprati vodom/ radi otklanjanja praha hematite I magnetita. Upotreba BIOCRO COROTRANS-a se preporučuje pri temperaturi od 5-60°C, a jedna litra  pokriva od 5 do 7 m2 površine.

BIOCRO COROTRANS neće oštetiti staklo, gumu ni plastiku i otklonit će boju samo na mjestima gdje postoji korozija ispod nje.