BIOCRO OBC +
je koncentrirano, biorazgradivo, svestrano i učinkovito sredstvo za odmašćivanje, čišćenje i pranje – domaći proizvod.

PRIMJENSKE MOGUĆNOSTI BIOCRO OBC +

  • Odmašćivanje i pranje strojeva, strojnih dijelova i motora u proizvodnji, servisima i remontnoj djelatnosti, te pranje zamašćenih  keramičkih podova i zidova u radnim prostorima,
  • Veoma učinkovito odstranjuje masnoće biljnog I životinjskog porijekla sa svih površina
  • Odstranjivanje masnoća i pranje zamašćenih radnih površina kao i pranje strojeva i uređaja u prehrambenoj industriji,
  • Pranje pećnica,  napa i drugih zamašćenih uređaja I opreme u kuhinjama restorana i domaćinstvu,
  • Pranje stijenki tunela I zidnih obloga I svodova

BIOCRO OBC + Nije štetan za organizam Daphnia magna niti za bakterije aktivnog mulja. Nije otrovan, nije zapaljiv i nema korodirajuća svojstva.

Dphnia magna test toksičnosti EC50, 48h > 100 mg/l  HRN EN ISO 6341
Bakterije aktivnog mulja test toksičnosti EC50, 3h > 100mg/l HRN EN ISO 8192
Iz odnosa BPK5/KPK = 21,9%, (u roku pet dana), proizvod je 100% biorazgradiv za cca 23 dana (dozvoljeni max 28dana).
Ph vrijednost 1% vodene otopine pri temperature 20°C iznosi 7,99-8,39.
Razrijeđuje se Ispire sa hladnom vodom.

KAKO PRIMJENITI BIOCRO OBC +

Ovisno o stupnju onečišćenja koristi se koncentrat ili razrijeđena otopina i to sa hladnom ili vrućom vodom u omjeru do 1:10

Preporuča se nanošenje sredstva aerosolno rasprskivačem, strojno, pjenomatom ili koristiti kao kupelj za uranjanje zamašćenih dijelova.  U zatvorenim sistemima efikasno odstranjuje masnoće I filmove, stim da se nakon svih tretmana ispire sa vodom.

BIOCRO OBC + djeluje jako brzo pa ga možemo isprati mlazom vode već nakon 3-5 minuta djelovanja. No, najbolje je vizualno procijeniti brzinu djelovanja s obzirom na vrstu i stupanj onečišćenja. Ako su naslage masnoća I prljavštine u debljem sloju potrebno je nakon nanošenja površinu istrljati četkom da sredstvo može lakše doprijeti do površine koja se tretira . Otpadna voda nakon čišćenja sa BIOCRO OBC+ u prosjeku sadrži 61,7 mg/l ugljikovodika (max. dozvoljeno 80 mg/l ONORM B 5105), te mora biti pročišćena na uljnom separatoru prije ispuštanja u kanalizaciju. Kod najtežih onečišćenja može se ponoviti postupak tj. obaviti postupak odmašćivanja slojevito.

Napomena: nakon pročišćavanja otpadne vode na uljnom separatoru, potrebno je u otpadnoj vodi  prije ispuštanja u kanalizaciju odrediti sadržaj ugljikovodika, neionskih tenzida I pH.